Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.
Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.
Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.
Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min
- zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła
Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl