Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupę pieczarkową z jajkiem w koszulce przygotujesz na bazie Zupy pieczarkowej WINIARY. Jajko w koszulce sprawi, że zupa nabierze wyjątkowego charakteru i niepowtarzalnego smaku.
Zupę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki pokrój na plastry grubości 1 cm.
Wbij jajka do osobnych miseczek.
Zagotuj wodę w rondelku i dodaj łyżkę octu. Zrób wir za pomocą łyżki i wlej delikatnie jajko do wiru. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Odcedź i powtórz tę czynność z kolejnymi jajkami.
Smaż plastry pieczarek na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni.
Zupę po ugotowaniu rozlej na talerze. Ułóż delikatnie jajka na wierzchu, dodaj po 2 plastry smażonych pieczarek, dopraw pieprzem i posyp szczypiorkiem.