Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej WINIARY, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.
Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.