Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zdrowo i kolorowo: Pieczarkowa z warzywami bazuje na Zupie Pieczarkowej WINIARY z dodatkiem podsmażanych na maśle warzyw oraz siekaną zieleniną. Zupa świetnie smakuje z bagietką posmarowaną masłem.
Oczyszczone warzywa (marchewkę, seler, por) pokrój w słupki, czosnek pokrój w plasterki, podsmaż je na patelni na rozgrzanym maśle.
Podlej 1 l wody, gotuj do miękkości warzyw, następnie wsyp zupę pieczarkową WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj je do zupy.
Zupę podawaj z bagietką posmarowaną masłem.