Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.
Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.
Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.