Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
Po tym czasie masę połącz z mięsem.
Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.
Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.
Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.
Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.
Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.