Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
Oczyść pieczarki, pokrój je w kosteczkę i usmaż na 2 łyżkach masła. Dopraw je Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i odstaw do przestudzenia.
Szynkę pokrój w paseczki.
Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.
Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.
Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej, na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek a na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz przez 50 minut.
Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.