Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczeń wieprzowa z aromatycznymi ziołami – tymiankiem i majerankiem, z dodatkiem suszonych moreli. Do mięsa koniecznie wykorzystaj gęsty i pyszny Sos pieczeniowy ciemny WINIARY, który nada wyjątkowego charakteru Twojemu daniu. Pieczeń wieprzowa z sosem najlepiej będzie smakowała podana z sypkim ryżem oraz ulubionym dodatkiem warzywnym – surówką lub sałatką.
Mięso natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz 20 minut. Zmniejsz temp do 170 stopni C i piecz jeszcze przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć umyte morele.
Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Mięso pokrój w plastry, polej Sosem pieczeniowym WINIARY i obłóż morelami. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.