Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę pęczak zalej wodą (na 1 szklanka kaszy na 1 szklankę wody) i ugotuj aż płyn odparuje. Kasza może być lekko niedogotowana. Odstaw do przestudzenia.
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek posiekaj. Kaszę wymieszaj z warzywami oraz posiekaną natką pietruszki. Całość dopraw solą i pieprzem.
Filet z indyka umyj i osusz, a następnie przy pomocy ostrego cienkiego noża zrób głębokie nacięcie biegnące przez środek mięsa.
Indyka dopraw solą oraz pieprzem, a następnie papryką oraz czosnkiem granulowanym. Niecięte mięso nafaszeruj dokładnie kaszą z warzywami.
Mięso ułóż w naczyniu do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180*C na 45 min.
Sos pieczeniowy jasny WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Upieczone mięso pokrój na plastry i podawaj polane obficie sosem z wybranymi dodatkami.