Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso oczyść. Do miseczki wlej olej. Wsyp paprykę , pieprz, sól i dodaj czosnek. Wymieszaj całość. Marynatą natrzyj mięso i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej 1/2 szklanki wody i przykryj całość. Mięso włoż do piekarnika. Piecz przez 60 minut. Następnie ściągnij pokrywę i piecz przez następne 20 minut.
Grzyby oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż pokrojoną cebulę i grzyby. Bulion rozpuść w 1 1/2 szklance gorącej wody. Przelej do grzybów. Duś parę minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku
Mięso podawaj z aromatycznym grzybowym sosem