Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję 1 kostkę wołową i gotuję około 15 minut na II stopniu (lub tradycyjnie gotuję do miękkości golonki). Zamiast wody, możemy użyć wywaru warzywnego.
W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem, tworząc marynatę.
Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą.
Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.