Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Golonki umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą tak, aby przykryła mięso, następnie dodaj 2 łyżki Maggi, listek laurowy, anyż, sos sojowy, łyżkę miodu, kolendrę w ziarnie i posiekany 3-centymetrowy kawałek imbiru. Całość doprowadź do wrzenia.
Po tym czasie dodaj obraną włoszczyznę i gotuj golonki przez 1,5-2 godziny.
Przestudź mięso w płynie, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia.
W misce wymieszaj miód z przyprawą Maggi i resztą posiekanego imbiru. Dodaj 3 łyżki bulionu z gotowania i tak powstałą marynatą posmaruj golonki.
Mięso piecz w temperaturze 200˚C ok. 30 minut aż się zarumieni.
Kapustę pak choi i selera pokrój w długie paski. Cebulę pokrój w piórka, a imbir i czosnek posiekaj drobno.
Wszystkie warzywa obsmaż na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pozostałość marynaty.
Mięso podawaj z ryżem i smażonymi warzywami.