Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 240°C.
Natnij skórkę pomidorów, polej je wrzącą wodą i zostaw na 1 minutę we wrzątku. Po tym czasie włóż pomidory do zimnej wody. Wyjmij je i powoli zdejmij skórkę. Następnie pokrój pomidory na kawałki i usuń nasiona.
Marchewki obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj je z pomidorami.
Rozpuść 2 kostki rosołowe WINIARY w litrze wody.
Naczynie żaroodporne nasmaruj odrobiną oliwy. Włóż do niego marchewki i pomidory. Dodaj bulion WINIARY i gałązki tymianku. W razie potrzeby – dopraw pieprzem.
Włóż naczynie do piekarnika i zapiekaj przez około 45 minut.