Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłko i banana pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce.
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki tj. płatki owsiane, cukier, cynamon, pokrojone suszone owoce, posiekane orzechy oraz proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą mleko, jaja i masło. Do miski z płatkami przelej płynne składniki i dokładnie wymieszaj.
Na końcu dodaj świeże owoce i całość wymieszaj.
Masę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Jeżeli nie dbasz o linię - na wierzchu możesz ułożyć kilka plasterków zimnego masła.
Owsiankę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok. 30-40 minut aż wierzch stanie się złocisty.