Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryki opłukać i upiec w piekarniku w 200 C, aż ściemnieją ok. 25 minut.
Papryki po upieczeniu od razu przełożyć do torebki foliowej i tak je potrzymać przez chwilkę, aby szybciej zeszła skórka.
Paprykę pokroiłam w paski. Czosnek obrałam i pokroiłam w połówki. W słoiku ułożyłam kilka plastrów papryki, potem dałam listki bazylii, papryczkę chili, estragon.
Takimi warstwami wypełniłam cały słoik, potem całość zalałam oliwą.