Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso ponacinać tak, żeby otrzymać 2 duże płaty.
Duży kawałek folii aluminiowej posmarować lekko olejem. Na folii rozsypać płatki papryki i przyprawę do mięs.
Ułożyć na tym płaty mięsa w ten sposób, żeby lekko na siebie nachodziły.
Mięso lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Na mięsie rozłożyć plastry szynki. Cebulę pokroić w grube półplasterki, ser pokroić w plastry. Cebulę i ser rozłożyć na połowie mięsa.
Na wierzchu rozłożyć listki bazylii.
Mięso złożyć na pół. Brzegi folii aluminiowej zawinąć. Mięso w folii ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
Po tym czasie folię rozciąć i rozsunąć jej brzegi.
Piec dalsze 30 minut do zrumienienia.
Upieczone mięso podzielić na porcje.