Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki umyj i oczyść. Kurki oczyść. Pora pokrój w plasterki. Natkę pietruszki posiekaj.
Ziemniaki obierz i pokrój w niezbyt dużą kostkę.
Mięso ułóż w worku do pieczenia z opakowania WINIARY Pomysł na…. Zawartość Pomysłu na… wymieszaj z wodą i wlej do woreczka. Dodaj grzyby, por i ziemniaki.
Całość ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 40 min.
Upieczoną polędwiczkę podawaj pokrojoną w plastry i posypaną świeżą natką pietruszki.