Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Dodać do niej posiekany czosnek, kawę, olej, sos teriyaki i wszystkie przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszać i ugnieść mocno, żeby cebula puściła sok.
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, włożyć do marynaty. Wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości.
Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.
Po tym czasie skrzydełka razem z marynatą przełożyć do torebki do pieczenia. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę.
Po tym czasie mięso wysypać z woreczka do naczynia.
Temperaturę zwiększyć do 200 stopni. Skrzydełka piec jeszcze ok. 20 minut.