Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz proste, mięsna dania oraz jesteś fanką/fanem kuchni świata? Mamy coś, co może Ci się spodobać i na stałe zagościć w Twoim menu. Czas na przepis na pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo. To proste, jednogarnkowe danie świetnie sprawdzi się jako pożywny obiad nawet w najbardziej zabiegany dzień.
Obiad w hiszpańskim stylu
Kiełbasa chorizo to jeden z najbardziej popularnych składników wykorzystywanych w daniach kuchni hiszpańskiej. Coraz częściej pojawia się też w daniach kuchni polskiej, wzbogacając i urozmaicając ich smak. Dziś połączymy ją w warzywami korzeniowymi – ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem i batatem. Masz ochotę przygotować taki posiłek dla siebie i bliskich? Wybierz przepis na pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo. Jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Wystarczy pokroić warzywa i chorizo, połączyć je z przyprawą Pomysł na… kurczaka po hiszpańsku WINIARY, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 40 minut. Gotowe danie możesz udekorować kwaśną śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Ziemniaki umyj i w razie potrzeby pokrój na mniejsze części. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w talarki. Seler i batat obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, a kiełbasę chorizo - w plasterki.
Do worka z górnej części opakowania Pomysłu na... WINIARY wsyp warzywa, kiełbasę chorizo i wlej oliwę z oliwek. Dodaj przyprawę z dolnej części opakowania, a następnie szczelnie zamknij worek. Potrząsając workiem, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 40 min.
Gotowe danie podawaj ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.