Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żeberka wieprzowe myję i nacieram przyprawą do mięsa wieprzowego.
Musztardę mieszam z pieprzem oraz olejem.
Tak przygotowaną bejcą dokładnie smaruję żeberka.
Odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.
Zapiekam około 60 minut. Po wyłączeniu piekarnika żeberka pozostawiam jeszcze na 10-15 minut w środku, aby się dopiekły.
Podaję z pieczonymi ziemniaczkami majerankowymi. Smacznego.