Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaczki obieramy i kroimy na ćwiartki. Doprawiamy je solą, kurkumą i ziołami. Dokładnie mieszamy i wkładamy do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na 30 min
W czasie, gdy ziemniaczki się pieką, przygotowujemy mięso: Pierś z kurczaka kroimy na dosyć grube paski, doprawiamy i smażymy na papirusie z "Winiary pomysł na Soczystą Pierś kurczaka. Ja dodatkowo dodałam cienką warstwę panierki (mleko + bułka tarta) Długość smażenia zależy od grubości mięska
Czas na groszek! Coś co wywołuje wiosnę na naszym talerzu. Na rozgrzanej patelni topimy łyżkę masła. Wrzucamy opakowanie groszku (o tej porze roku dodaję mrożony) - przyprawiamy delikatnie solą i cukrem. Nakładamy przykrywkę, i na najmniejszym ogniu dusimy przez ok. 10 minut. Na koniec skraplamy limonką
Wszystkie, gotowe trzy części dania układamy na talerzu i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego