Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki kroimy na cztery części lub więcej w zależności od ich wielkości.
Kiełbasę, boczek, marchew i buraki kroimy w półplasterki lub plasterki, cebulę w piórka
Wszystkie składniki układamy warstwami w garnku zaczynając od plastrów boczku.
Układamy kolejno: ziemniaki, marchewkę, buraki, cebulkę i tak do wyczerpania składników. Każdą warstwę odrobinę przyprawiamy solą i pieprzem.
Na wierzch kładziemy margarynę w plastrach i wkładamy do ogniska. Możemy również zapiec w piekarniku w 150 stopniach w czasie ok 60 min
Pieczonki świetnie smakują z zimnym kefirem.