Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzycę odsącz na sitku. Upieczone buraki obierz.
Do malaksera wrzuć ciecierzycę, przyprawy oraz posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Całość zblenduj na gładką masę.
Buraki zetrzyj na drobnej tarce i wymieszaj z ciecierzycą.
Z masy formuj niewielkie kotleciki i układaj na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Całość skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180*C na ok. 30 min.
Danie podawaj z humusem i oliwą posypane natką pietruszki.