Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso osusz i dokładnie dopraw solą i pieprzem z każdej strony. Dodaj musztardę, łyżeczkę czosnku granulowanego, słodką paprykę, rozmaryn oraz tymianek i dokładnie natrzyj mięso marynatą. Jeśli masz taką możliwość odstaw na min. 1 h do lodówki do zamarynowania.
Ziemniaki umyj i przekrój na połowę. Marchewki i pietruszki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Rzodkiewki przekrój na pół. Czerwoną cebulę pokrój na mniejsze ćwiartki.
Wszystkie warzywa dokładnie wymieszaj. Dodaj miód, oliwę oraz przyprawy – szuszony tymianek, łyżeczkę czosnku granulowanego, sól i pieprz i dokładnie całość wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 200°C i wstaw do niego mięso w dużej brytfance. Po 30 min dorzuć warzywa, zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz ok. 1h.
Po upieczeniu mięso powinno obowiązkowo odpocząć.