Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wsypać na suchą patelnię i uprażyć.
Do roztopionego, przestudzonego miodu wlać spirytus, następnie dodać skórkę pomarańczową, mąkę, przyprawę do pierników, sodę oczyszczoną rozmieszaną w łyżce zimnej wody i wyrabiać ciasto przez pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować i foremką wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec około 30 minut w temp 180 stopni.