Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierniczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub skruszyć wałkiem.
Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta, dodać mąkę ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i pierniczki. Delikatnie wymieszać i przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec w 180*C około 20-25 minut. Wystudzić.
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Smarujemy niezbyt grubo ciasto. Wylewamy tężejącą galaretką przezroczystą i posypujemy malinami.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Gdy galaretka stężeje, ubijamy śmietankę kremówkę. Mieszamy z serkiem mascarpone. Wykładamy na wierzch i posypujemy malinami. Smacznego!