Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mąki, mleka rozcieńczonego wodą w stosunku 1:1 i jajka zagnieć ciasto pierogowe.
Bułkę namocz w mleku.
Usuń ości z ryb i zmiel karpia w maszynce wraz z bułką.
Cebulę bardzo drobno pokrój i zeszklij na maśle.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Czosnek pokrój w drobniutką kostkę.
Wszystkie te składniki oraz jajko dodaj do zmielonej ryby i wymieszaj.
Pod koniec mieszania, całość dopraw solą i białym pieprzem.
Formuj kulki z nadzienia.
Ciasto rozwałkuj cienko, pokrój na niewielkie kwadraty, na które układaj nadzienie.
Składaj na pół po przekątnej sklejając brzegi.
Pierogi ugotuj w osolonej wodzie.
Korniszonki pokrój w grube plasterki.
Śmietankę zagotuj wraz z połową kostki rosołowej WINIARY.
Na sam koniec gotowania dodaj musztardę kremską oraz pokrojone w grube plasterki korniszonki i pokrojony koperek. Całość dokładnie wymieszaj.
Jeżeli jest taka konieczność, to dopraw solą i pieprzem.
Pierogi podawaj na ciepło z sosem korniszonowym lub okraszone roztopionym masełkiem i bułką tartą.