Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z bułką tartą i cynamonem.
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.
Na każdy krążek nałóż porcję farszu i zlep tworząc pierogi.
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Pierogi podawaj z Bitą Śmietaną.