Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej do miski lub na stolnicę.
Rozpuść masło i sól w gorącej wodzie.
Wodę wlewaj stopniowo do mąki, mieszając. Zagniataj ciasto do momentu aż będzie miękkie i gładkie.
Odstaw ciasto na minimum 30 minut pod przykryciem.
Kapustę odciśnij i przepłucz zimną wodą.
Kaszę pęczak przepłucz 3 razy zimną wodą. Ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY.
Grzyby zalej wrzątkiem.
Cebulę posiekaj, podsmaż na dużej patelni. Następnie dodaj drobno pokrojone grzyby, po 5 minutach dodaj kapustę i podlej wodą z grzybów.
Kiedy kapusta będzie już miękka, a woda odparuje dodaj kaszę i posiekaną pietruszkę. Dopraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, które następnie wypełnij farszem i sklej boki. Gotuj w lekko osolonej wodzie od 3 do 5 min.