Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Obraną cebulę posiekaj, podsmaż z pieczarkami na patelni na rozgrzanej oliwie i ostudź.
Do zimnego farszu dodaj kaszę mannę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Z podanych pozostałych składników (poza Barszczem) i ok. 250 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Podawaj z rozpuszczonym we wrzątku Barszczem czerwonym.