Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ser dziabiemy widelcem i dosładzamy cukrem waniliowym oraz dodajemy odrobinkę śmietanki. Mieszamy.
Mąkę zagniatamy z gorącą wodą i odstawiamy ciasto na 15 minut do odpoczęcia. Wałkujemy ciasto na cieniutki placek, wykrawamy kółka i nadziewamy serem.
Zlepiamy pierożki. Gotujemy na wrzątku i polewamy słodką śmietaną ubitą z cukrem.