Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ser na farsz utrzyj z cukrem, żółtkiem i 2 łyżeczkami proszku budyniowego, dodaj rodzynki.
Składniki na ciasto (250 g mąki, wodę, olej i jajko) zagnieć i rozwałkuj.
Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Zagotuj śmietankę z cukrem, dodaj łyżkę budyniu rozprowadzoną w mleku.
Tak przygotowanym sosem polej pierogi.