Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski przesiewamy mąkę. Dolewamy trochę mleka. Dodajemy jajka, pozostałe mleko. Ciasto należy wyrobić.
Z ciasta formujemy kulki, a z kulek formujemy okrągłe placuszki.
Do miseczki wspujemy mrożone truskawki.
Na placuszkach układamy truskawki i formujemy pierogi.
Pierogi układamu na posypanej mąką desce. W międzyczasie wstawiamy wodę na gaz.
Pierogi wrzucamy delikatnie do wrzątku, mieszamy i gotujemy. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 1 minuty.
Gotowe pierogi wybieramy na talerz łyżką cedzakową- odsączamy.
Gotowe pierogi degustujemy według propozycji podania ze śmietaną i cukrem.