Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto można zrobić w malakserze.
Do mąki dodaj rozpuszczone masło lub olej, sól oraz gorącą wodę.
Całość wymieszaj widelcem lub drewnianą łopatką, a kiedy masa się połączy, zagnieć ją rękami.
Odstaw na 15 minut pod przykryciem.
Przygotuj farsz. Cebulę i czosnek usmaż na patelni aż będą złote.
Pierś kurczaka zmiel w maszynce do mielenia.
Dodaj smażoną cebulę oraz przyprawy, całość wymieszaj. Na końcu dodaj natkę pietruszki.
Ciasto pierogowe wałkuj bardzo cienko.
Z ciasta przy pomocy np. szklanki wykrawaj małe okręgi. Na każdy z nich nakładaj odrobinę farszu.
Pieroga złóż na pół i zagnieć dokładnie brzeg. Rant można dodatkowo ozdobić.
Pierogi gotuj w osolonym wrzątku.