Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do mięsa mielonego dodać jajko, startą na tarce cebulę, starty żółty ser, pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszać.
Z mąki, soli, jajka,wody i oleju zagnieść ciasto. Wodę dodawać stopniowo w miarę potrzeby.
Wyrobić na jednolite gładkie i lśniące ciasto. Ciasto cienko rozwałkować.
Przyciąć na kwadrat lub prostokąt, a następnie podzielić na pół. Na jednej połowie w równych odstępach ułożyć po łyżeczce farszu.
Nakryć drugą połową. Docisnąć ciasto wokół farszu.
Ostrym nożem ciąć kwadraty ciasta z farszem w środku. Pierożki wrzucać na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy.
Gotować aż pierożki wypłyną na wierzch. Podawać z podsmażoną cebulką lub ze surówką.