Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.
Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.
Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.
Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.