Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i siekamy.
Olej rozgrzewamy na patelni i szklimy na niej cebulę, później dodajemy mięso i podsmażamy na złocisty kolor.
Brokuły oczyszczamy i wkładamy do wrzątku gotując około 15 minut, później ostudzamy.
Masło topimy w rondelku, wsypujemy mąkę i zasmażamy. Później wlewamy bulion (1 łyżkę Bulionu Warzywnego WINIARY mieszamy z 65 ml wody), dodajemy serek topiony i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu.
Koperek drobno siekamy i wsypujemy do masy serowej. Do sosu dodajemy rozdrobnione brokuły oraz kurczaka.
Później do sosu dodajemy rozdrobnione brokuły oraz kurczaka.
Wszystko dokładnie mieszamy i mocno podgrzewamy.