Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z indyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Paprykę i papryczkę chili umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę.
Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kostkę. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plastry.
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
Włóż warzywa i pierś z indyka, dodaj mieszankę przypraw i zamknij klipsem, aby wystawało około 4 cm woreczka.
Delikatnie potrząsając woreczkiem, rozprowadź przyprawy i włóż worek do zimnej formy na zapiekanki.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg170°C). Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.
Wyjmij filet, pokrój na plastry i podawaj z warzywami. Rozkrusz ser feta i posyp nim indyka i warzywa. Podawaj z ryżem.