Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Zeszklić na maśle.
Rzodkiewki oczyścić, pokroić w półplasterki. Dodać je do cebuli z czosnkiem, posolić.
Smażyć na małym ogniu kilka minut, aż rzodkiewki zmiękną. Przestudzić je lekko, dodać do mięsa.
Do mięsa dodać też jajko, trochę pieprzu i przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać.
Odłożyć na godzinę do lodówki.
Po tym czasie wszystko wyłożyć na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać go do mięsa razem ze śmietaną.
Dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilę podsmażać, cały czas mieszając. Na koniec dodać posiekaną natkę i wymieszać.