Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety i rozklepujemy.
Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko, dodajemy bulion WINIARY i roztrzepujemy.
Wkładamy filet z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
Następnie wyciągamy i doprawiamy solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.