Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym to doskonały sposób na odmienienie tradycyjnego kurczaka. Dzięki dodatkowi przypraw pierś z kurczaka jest aromatyczna, a dodatek sera mozzarella sprawia, że wprost rozpływa się w ustach! Pierś z kurczaka w sosie podawaj z ulubionymi dodatkami.
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, zrumienić na nim lekko kawałki mięsa.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cebula się zrumieni.
WINIARY Pomysł Na... wymieszać z 200 ml zimnej wody i z 250 ml śmietany 12%. Dodać do mięsa i cebuli, zagotować
Do potrawy na patelni dodać ser mozzarella (jeśli chcesz, możesz dodać więcej sera), wymieszać, aż się rozpuści.
Danie podawać posypane szczypiorkiem oraz z makaronem typu penne lub świderki.