Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka.
Piersi z kurczaka włożyć najlepiej na godzinę do lodówki.
Następnie mięso zrumienić na oleju, dodając posiekaną cebulkę. Gdy wszystko się lekko zrumieni dodać pokrojone pieczarki, chwile poddusić.
Po chwili dodać pokrojona w kostkę cukinię, paprykę i obgotowaną fasolę szparagową. Dusić około 10 minut.
Pomidory sparzyć, ograć ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa z warzywami, chwilkę gotować, przyprawić solą, pieprzem i maggi.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na talerze rozłożyć makaron, wyłożyć mięso z warzywami.