Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą z piersi przetnij na pół, tak aby powstały cztery podobne kotlety. W razie potrzeby lekko rozbij.
Każdy kotlet oprósz Ziarenkami Smaku, a potem obtocz w jajku i w bułce tartej. Każdy kotlet smaż na rumiany kolor z dwóch stron.
Następnie wyłóż kotlety na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na każdego kotleta połóż ananasa, a na nim - plasterek sera.
Piecz przez ok. kwadrans do 180°C.
Kotlety doskonale smakują też z łyżeczką żurawiny. Podawaj z ryżem i surówką z marchewki.