Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi podzielić jak na kotlety, rozbić troszkę tłuczkiem, ale nie za cienko, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego), posypać przyprawą.
Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na oleju. Przestudzić.
Na każdy kotlecik kładziemy pieczarki przesmażone z cebulką, następnie smarujemy łyżką majonezu i posypujemy startym żółtym serem.
Zapiekamy 20-30 minut w 170-180 stopniach.