Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy na kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm.
Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu.
Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy na kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Przełóż całość na talerz, wyrzuć papier.
Podawaj z ryżem i warzywami.