Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Włóż do niej po porcji sera. Możesz spiąć patyczkiem.
Pierś umieść na jednej połowie pergaminu, połóż po plastrze pomidora i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni.
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
Podawaj z bagietką i sałatką z grillowanych warzyw.