Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte piersi osuszamy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach, żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy mięso z wierzchniej strony.
Następnie wyciągamy piersi, wsypujemy trochę przyprawy na patelnię i kładziemy piersi z powrotem - drugą stroną.
Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy 20 do 30 minut. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy.
Podajemy z sezonową surówką.
mariola