Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej w garnku po 1 łyżce oleju i masła, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i pokrojoną w paseczki paprykę, smaż ok. 3 minuty, mieszając.
Wlej piwo i bulion, zagotuj.
Dopraw tymiankiem, cukrem, solą, pieprzem. Duś na małym ogniu, pod przykryciem przez 5 minut.
Z mięsa utwórz kotlety, posyp solą i pieprzem i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej pozostały tłuszcz i usmaż kotlety.
Przełóż mięso do sosu. Duś potrawę na małym ogniu przez 20 minut, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Potrawę podawaj z ryżem bądź makaronem.