Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj, natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj starte na tarce jarzynowej warzywa.
Wlej 1,5 szklanki wody, dodaj kostkę rosołową, posiekany czosnek i duś pod przykryciem około 20 minut.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój, dodaj do warzyw i chwilę razem pogotuj.
Całość wystudź, zmiksuj, dodaj pokrojone w grube paski mięso i gotuj do miękkości na małym ogniu.
Podawaj z ryżem lub makaronem i surówką.