Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę pokroić w piórka.
Składniki na zalewę (bulion drobiowy WINIARY, cebulę, wodę, sól, ocet, cukier, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę) zagotować, a następnie wystudzić.
W dużym słoiku układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.
Odstawić na noc do lodówki.
Takiego kurczaka można również zalać niemal wrzącą zalewą i zamknąć w szczelnych, wyparzonych wcześniej, słoikach. Odpowiednio zapasteryzowane można przechowywać nawet bez lodówki. Takie do zjedzenia od razu, możemy przygotować w garnku czy misce i trzymać do tygodnia w lodówce.